Skocz do zawartości
  1. Głosuj na serwery

Oddawaj głos w zamian za reputacje! W ten sposób pomagasz promować serwery!

2. Szukamy ekip

Szukamy osób do naszej ekipy które chciałyby spróbować sił z własnym serwerem pod naszymy skrzydłami. Zapewniamy darmowy hosting.

3. Darmowy VIP

Jesteś nowy? Odbierz darmowego vipa na serwerze!

Sponsorzy / Partnerzy

[Zamknięte]Skarga - odwołanie się od bana.

záyn ÁL

Polecane posty

Nick gracza/admina: @ Rafał

Data zdarzenia: 11.01.2024

Opis sytuacji:

Cytat

Wstawiam skarga zamiast odwołania ze względu na przekroczony czas na odwołanie.

Zacznę dość schludnie - aktualnie jestem w pracy na nocce, przeglądam (w zasadzie przeglądałem, nie ważne) własnego bansa na serwerach i zauważyłem, że jestem tutaj zbanowany. Powodem bana jest rzekomy wargod. 

Fakt jest taki, że nie dostałem w dniu bana(podczas gry) żadnej informacji na zrobienie wargoda. Żadnej informacji na czacie bądź steam. Możliwością jest czat głosowy który od ponad pół roku mam wyłączony ze względu na dyskomfort gry. Nienawidzę jak ktoś gada jak gram, bardzo to utrudnia grę. 

Jeśli okaże się że informacja padła na czacie głosowym, to jak to widzi osoba banująca?

Admina funkcja polega na "dokładną podaną informację podejrzanemu, wt. czat głosowy, say bądź nawet informacja na steam - jeśli taki posiada."

Z Mojego punkty widzenia nic z tych rzeczy nie dostały spełnione. Nie chodzi Mi o sam ban tylko o Moją white listę którą bardzo cenię. Takie bany odzwierciedlają prawdomówności. 

@ Rafał  - skoro zażyczyłeś sobię wargoda ( oczywiście nic do tego nie mam, masz prawo) to musiałeś mieć obawy co do Mojej gry. Skoro wyszła taka sytuacja a nie inna, proszę o analizę demka w postaci nieczystych sytuacji. 

Proszę o poważną analizę sytuacji.  

Dowody (ss'y, demko itp.):  Wszystko dołączę po pracy. 

Edit: Na serwerach udzielam się nickiem "vifonn." 

Edytowane przez záyn ÁL
Udostępnij w innych witrynach

Cześć! Przejdę od razu do rzeczy, obie strony tutaj popełniły błąd. Admin powinien wręcz trąbić na każdy możliwy sposób o zrobienie wargoda oraz powinien natychmiast przerzucić takową osobę na spekta - jest to zabieg stosowany by otrzymać uwagę gracza oraz by podejrzany gracz mógł się tylko na tym skupić.

Jednakże w tym przypadku admin starał się Ci to zakomunikować przez chat głosowy, nie jest to jego wina, że z jakiegoś powodu grasz z wyłączonym dźwiękiem czatu głosowego. Z tego powodu ban według zasad jest słuszny.

Z powyższych podanych przez Ciebie informacji uważam, że napotkana sytuacja jest niestandardowa i należy potraktować ją nieco inaczej, więc poproszę o demka z ostatniego czasu kiedy tu grałeś, najlepiej na mapie, na której prawdopodobnie zostałeś zbanowany. Jeśli nic nie znajdziemy najprawdopodobniej ściągniemy CI tego bana. 

Pozdrawiam 
- UBTeam

WItam ponownie, ja wraz z moim zespołem zajęliśmy się tą sprawą i doszliśmy do następujących wniosków.

Ban zostanie skrócony do TYGODNIA.
Powodem takiej decyzji jest:
- Brak faktycznego przerzutu na spekta.
- Dowody w Demkach, że masz wyłączony czat głosowy.
Jest jednak haczyk...
Obserwując demka admin znalazł coś innego. Używasz sgs, gsj. Skrypty lub inny sposób zdobywania kluczowej przewagi nad przeciwnikiem na naszym serwerze są ZABRONIONE i SUROWO KARANE.

Regulamin:
15. Zakaz wykonywania GSJ, DD, GS oraz SGS 
 Dodatkowo bugujesz bramę na Dust 2 i grasz niehonorowo w pojedynkach na noże. Wobec tego dostajesz ultimatum.
Przy następnym łamaniu przez Ciebie zasad naszego serwera z automatu dostaniesz Perma.

Do zobaczenia na serwerach.
- UBTeam

• Like 1

Rozpatrzyliśmy Twoją skargę również pod kątem odwołania, ponieważ można odwoływać się po upłynięciu 24h. Ta zasada oznacza tyle, że nie można odwoływać się od banów krótszych niż 24h. Nie ma to związku z tym kiedy zbanowany się odwołuje.

A jako, że jest to jednak skarga, informuję że admin banujący nie poniesie za to żadnych konsekwencji.
Jedynie przypominamy @ Rafał , żeby przy wargodach przerzucać danego gracza na specta, aby zwrócić na siebie jego uwagę.

• Like 1

Gość
Ten temat jest już zamknięty na dalsze odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.